Ağız Kokusuna 4 Dakikada Çözüm!
Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, ‘Ağız Kokusu Tanı ve Tedavi Merkezi’nin faaliyete geçtiği müjdesini verdi. Altundağ, Oral Chroma Halimeter isimli cihaz sayesinde ağız kokusunun nereden kaynaklandığını 4 dakika içinde bulduklarını ve bu şekilde hızlı bir tedaviye başladıklarını anlattı.
Acıbadem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Koku ve Tat Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ ağız kokusu nedenini bulan ve buna yönelik çözümü hızlandıran müthiş bir cihazı anlattı. Altundağ, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda ‘Ağız Kokusu Tanı ve Tedavi Merkezi’nin faaliyete geçtiğini, 4 dakikada testin yapılarak ağız kokusunun nereden kaynaklandığını öğrendiklerini anlattı.
4 DAKİKADA NEDENİ BULUNUYOR
Sosyal medya hesabı Instagram üzerinden takipçilerine makinayı anlatan Altundağ, ‘Bugünkü Burun, Sinüs ve Geniz akıntısı kaynaklı ağız kokusu hastamız, sadece 4 dakikanızı ayırdığınız test ile nedenini buluyor ve tedaviye başlıyoruz” dedi.
TÜM SORULARI YANITLADI
Sosyal medyadan gelen sorulara da cevap veren Altundağ, “Kokunun şiddetine göre mi nedeni çözülüyor, yoksa kokuya göre mi?” sorusuna da cevap verdi. Altundağ “Bu makine ile kokunun şiddeti, kokunun kimyasal içeriği, kokunun kaynağı saptanıyor. Tedavide bu nedene göre yapılıyor” dedi.
Oral Chroma Halimeter isimli cihazın Japonya’dan geldiğini belirten Altundağ, “İlaç tedavisi mi ameliyat mı?” sorusuna, “Ağız kokunun altta yatan nedeni mutlaka tespit edilmelidir. İlaç da ameliyat da tedavi seçenekleri arasındadır” cevabını verdi. Altundağ, “Bu cihaz ile diş, dil, bademcik, sinüs, mide, sigara kaynaklı tüm ağız kokuları nedeni tespit edilebiliyor” dedi.
Doç. Dr. Aytuğ Altundağ “Ağız kokusunun sebebi nelerdir” sorusuna da şu şekilde cevap verdi: “Dilde pas, geniz akıntısı, bademcik taşları, boğaz reflüsü, ağız solunumu, uyku apnesi, ağız kuruluğu, tükürük bezi hastalıkları, diş ve diş eti hastalıkları, sinüzit, burun alerjisi, mide hastalıkları, sigara, açlık, şeker hastalığı, böbrek hastalığı, tümörler…”
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Türkiye coronavirüse karşı daha avantajlı!
Türkiye, coronavirüs ülkeye gelmeden önce gerekli tüm tedbirlerini aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk Koronavirüsü vakasını açıklaması ardından farklı ülkelerde yaşanan coronavirüs vakalarının yayılma sıklığının nedeni de merak konusu oldu. D
Devamını OkuCoronavirus Son Durum
Coronavirus Covid19 da son durum; 78.966 bildirilmiş vaka var. Hayatını kaybeden kişi sayısı 2469. İyileşenler 23418. Hastalıktan ölüm oranı %3 civarında. İlk başlarda %2 idi, hafif bir yükselme var. Hastalık Çin dışında en fazla “Diamond Princess” C
Devamını OkuSosyal medya bu yöntemi konuşuyor! Korona uyarısı...
Son günlerde sosyal medyada, koronavirüs sonrası görülen koku kaybını saniyeler içinde geri getirdiği iddia edilen bir yöntemin videosu dolaşıyor. Peki, bu yöntemin işe yarama ihtimali var mı? Yüzdeki ve kafadaki bazı noktalara vurarak uygulanan bu y
Devamını Oku