Burun Estetiği

Burun estetiği ameliyatı, hastaların yüzlerine mümkün olan en uygun şekilde burunlarının yeniden şekillendirilmesi ameliyatıdır. Burun Estetiği öncesi hastalar ile çok iyi bir iletişim kurulmalı hastaların beklentileri çok net bir biçimde belirlenmelidir.

Burun yapılarına göre farklı anatomik isimlendirmeler alan kokunun da kaynağı olan bu muhteşem organımız kişiler tarafından yüze yakışmadığını düşündüğünde sosyal veya psikolojik sorunlara neden olmakta bu nedenle kişiler burun estetiği ameliyatı yaptırmaktadır.

Merak Edilenler

Estetik burun ameliyatı neden yapılır? 

Estetik burun ameliyatı burun yeniden şekillendirilmesi işlemidir. Yüze uygun burun yaratmak kimi zaman burunu büyütmek zaman zamanda küçültmek gerekir. Estetik burun ameliyatın burun içerisinden kemik alınabilir, burun ucu kaldırılabilir.

Estetik burun ameliyatında ağrı olur mu?

Estetik burun ameliyatı genel anestezi altında uygulanır, hastalar ameliyat boyunca ve ameliyat hazırlık süresinde herhangi bir ağrı duymazlar. Operasyon sonrası ise yeni nesil slikon tamponlar kullanılmakta ve ağrıya sebep olmamaktadır.

Estetik burun ameliyatı sonrası ne zaman iyleşilir?

Estetik burun ameliyatının ortalama iyleşme süresi 7 ile 10 gün arasında değişmektedir. Birçok hasta 7 gün bir kısa sürede normal yaşantısına dönebilmektedir.

Estetik burun ameliyatı sonrası iz kalır mı?

Estetik burun ameliyatı açık teknik ile yapılır ise dudak ile burun arasında çok küçük bir kesi yapılır. Bu kesi de çok ufak bir iz kalabilir. Karşıdan bakıldığında bu iz gözükmeyecek kadar küçüktür. Kapalı teknik ile yapılır ise herhangi bir kesi yapılmadığı için iz kalmaz.

Estetik burun ameliyatından sonra morluk oluşur mu?

Bueun estetiğinden sonra hastanın cilt özelliklerine göre az veya çok morluk oluşabilir. Bu durum hastadan hastaya değişmektedir.

Estetik burun ameliyatı ne kadar sürer?

Burun ameliyatı yaklaşık ortalama 1.5-2 saat sürmektedir. Hastaya yapılacak cerrahi işlemin özelliğine göre bu süre değişmektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Burun Kemiği Eğriliği (Burun Deviasyonu)

Devamını Oku
Revizyon Burun Estetiği

Çeşitli nedenlerle daha önceden burun estetiği olmuş hastaların sonuçlarından memnun olmaması sebebiyle yapılan ikinci ameliyatlardır. Önceki operasyonun durumuna göre ortalma 2-3.5 saat arasında değişen süreleri bulunmaktadır. İlk ameliyata göre old

Devamını Oku
Balon ile Sinüzit Ameliyatı

Balon kateter dilatasyon cerrahisi olarak da bilinen balon sinoplasti, tıkanmış sinüsleri temizlemek için bir prosedürdür. Bu ameliyat nispeten yenidir, 2005 yılında FDA tarafından onaylanmıştır.

Devamını Oku