Koku alamıyorum, neden?

Koku alamamanın pek çok nedeni vardır. İletim tipi ve sinirsel tip olarak koku bozukluklarını ikiye ayırabiliriz. İletim tipi kayıplar genellikle hava içerisindeki koku moleküllerinin koku alanına ulşamasını engelleyen burun kemiği ve kıkırdak eğrilikleri, sinüzitler, alerjik nezleler , burun içi polipler ve kimi durumlarda da burun içerisindeki tümörler sonucunda olur. Sinirsel koku kaıpları ise koku alanından çıkan lifler ile koku soğancığının araısndaki iletişimin koptuğu kafa itravmaları, koku sinirinin direkt olarak tutan tümörler, viral enfeksiyonlar, belsenme bozuklukları ve kimi durumda da doğumsal koku yollarının gelişmediği durumlarda olur. Bunun dışında alzheimer , parkinson, epilepsi, şizofreni, demans, inme gibi nörolojik hastalıklar da koku almamıza engel olur.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

EOM'un sebepleri nelerdir?

EOM, orta kulağın yetersiz havalanması ya da hava sıvı değişim bozukluğu sonucu ortaya çıkar. EOM’nın oluşmasında etkisi olan ya da kolaylaştırıcı bir çok faktör mevcut. Onların birkaçı beraber EOM’u tetikleyebilmekte ve bu faktörlerin ortadan kaldır

Devamını Oku
EOM'un ilaç veya başka da tedavi yöntemleri varmıdır ?

EOM'un tam olarak bir ilaç tedavisi yoktur.

Devamını Oku
Effüzyonlu Otitis Media (EOM veya SOM) nedir?

Orta kulakta sıvı birikmesi olarak da bilinen bu durum enfeksiyon bulguları olmaksızın (ağrı, şişme, yüksek ateş) kulak zarı arkasında (orta kulakta) mukos veya sıvı birikmesidir.

Devamını Oku